Septodont Endomethasone 14g

Punilo korijenskih kanala

Indikacije
Materijal za trajno punjenje i brtvljenje korijenskih kanala, s umetanjem štapića.

Svojstva
Da bi bila savršen materijal za punjenje kanala, paste za punjenje se ne smiju tijekom vremena resorbirati, niti kontrahirati nakon stvrdnjavanja. Njihov antiseptični te antiinflamacijski učinak trebao bi trajati par sati nakon što je pasta umetnuta u kanal. Ove paste trebale bi imati radiopak svojstvo i te bi se trebale lako umetati u kanal. Endomethasone N prašak ima sva navedena svojstva i kvalitete zahvaljujući pomoćnim tvarima i njegovim aktivnim substancama (timolol ijodid).

Skladištenje
Čuvati ispod 25°C i zaštiti od vlage.

Pakiranje
14 gr ili 42 gr praška u bočici + 1 dozirajuća žličica
3 x 14 gr praška u bočici + 1 dozirajuća žličica
Komplet : 1 x 14 gr praška u bočici + 1 x 10 ml tekućine u boci + 1 dozirajuća žličica

Samo za profesionalnu stomatološku uporabu.

Opis

Upute za uporabu

Zub potpuno izolirajte vaterolicama, ili koferdamom. Nakon preparacije kanala, ispiranja antiseptičkim otopinama i sušenja papirnatim štapićima, improvizirajući, postepeno posipajući prašak na tekućinu (eugenol ili ENDOMETHASON tekućinu) u omjeru 2 pune dozirajuće žličice praška na 3 – 4 kapljice tekućine sve dok pasta ne dobije konzistenciju pogodnu za sljedeće tehnike punjenja :

  • koristeći nosač paste
  • i/ili sa čunjem obloženim cemetnim brtvilom za kondenzacijsku tehniku.

Koristeći nosač za pastu napunite korijenski kanal uz umetanje jednog, ili nekoliko štapića u pastu koji su prethodno, veličinom prilagođene korijenskom kanalu. Rendgenskim snimkom utvrdite da li su korijenski kanali pravilno popunjeni.

Go to Top